Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megállapodás a Honvédkórház és a Magyarországi Evangélikus Egyház között

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2012. március 28. 18:11

Egészségügyi szolgáltatásokra irányuló megbízási szerződést kötött március 28-án, szerdán a Magyarországi Evangélikus Egyház és az MH Honvédkórház. A megállapodás értelmében az egyházi személyek átfogó szűrővizsgálaton esnek majd át az intézmény jóvoltából Kecskeméten.

A megállapodást dr. Schandl László orvos dandártábornok, az MH Honvédkórház parancsnoka, illetve Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke látta el kézjegyével. A szerződés értelmében a következő időszakban az egyházi személyek átfogó szűrővizsgálatokon vehetnek majd részt Kecskeméten a Honvédkórház szakembereinek jóvoltából.

A megállapodás nem előzmények nélküli, korábban már volt példa hasonló együttműködésre a kórház és a felekezet között. Mint Gáncs Péter elmondta: az egyházon belül rendkívül pozitív visszhangra talált a kezdeményezés, és az érintettek rendszeresen érdeklődtek is afelől, mikor lesz újabb hasonló alkalom. „A testi és a lelki egészség összefügg, mindig is a teljes embert kívántuk szolgálni" – fogalmazott.

Schandl László a honvedelem.hu kérdésére elmondta: az állam kiemelt szolgálatában állók ellátása alapvető jelentőséggel bír, és mindig nagy elismerés egy intézmény számára, hiszen egyben a magas színvonalú munka visszaigazolásának is tekinthetők a hasonló feladatok.

„A lutheránus egyház ötszáz éve van jelen Magyarországon; számunkra is nagy büszkeség, hogy a magunk részével hozzájárulhatunk e folytonossághoz" – hangsúlyozta a parancsnok. 

A megállapodás értelmében több száz egyházi személy egészségügyi állapotfelmérése történhet meg a következő, előreláthatólag többéves periódus során.

Fotó: Tóth László