Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés és sportnap az ünnepen Szarajevóban

Szöveg: Schmidt Imre õrnagy (Szarajevó) |  2009. március 16. 10:19

Az 1848. március 15-ei forradalom kitörésének 161. évfordulóját a Magyar Honvédség EUFOR Kontingens ünnepi állománygyűléssel és sportversenyekkel ünnepelte a március idusát megelőző napon, Szarajevóban.

A jeles nap ünnepi állománygyűléssel vette kezdetét. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével – többek között – Varga Imre, a Magyar Köztársaság Bosznia-Hercegovinába akkreditált nagykövete, Szabó Ákos alezredes, a Magyar Köztársaság Bosznia-Hercegovinába akkreditált véderő attaséja, a többnemzeti zászlóalj parancsnoksága valamint több Bosznia-Hercegovinában élő, dolgozó magyar honfitársunk.

A csapatzászló bevonulását követően a Himnusz hangjai csendültek fel, majd Szabó György alezredes, a kontingens tábori lelkésze emlékezett meg a történelmi nap körüli eseményekről, melyet elismerések átadása követett.

1595885105
 

Az ünnepséget követően sportrendezvényekre került sor. Az egész napos viadalhoz, a „felhőtlen" szórakozáshoz a tavaszias időjárás is hozzájárult. Kispályás labdarúgás, röplabda, asztalitenisz, fekvenyomó bajnokság, és csocsó is szerepelt a kiírásban, melyre nagy létszámban jelentkeztek a kontingens állományából és a meghívott vendégek közül is többen megerősítették a helyieket.

Az ünnepségsorozat hangulatát a saját készítésű otthoni ízeket felidéző babgulyás is csak tovább emelte, a közel 200 fős vendégsereg egyként fejezte ki elismerését a kontingens logisztikai állományának a finom ebédért. A nap eseményeire a kora délutáni órákban a sportversenyek eredményhirdetése tette fel a koronát.

A vidám hangulatban eltelt nap kiváló lehetőséget biztosított a személyi állomány részére a feszített kiképzési és műveleti feladatok mellett egy kis kikapcsolódásra, a Bosznia-Hercegovinában más területen dolgozó, szolgáló magyarok megismerésére.

1595885105