Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkezett a második C-17-es!

Szöveg: Soproniné Sz. Éva zls. |  2009. szeptember 30. 11:29

Verőfényes napsütésben sikeresen landolt szeptember 21-én a Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér betonján a második Boeing C-17-es szállítógép. A repülőtér dolgozóinak családtagjai, és a kollégák is várták, hogy a nagytestű szállítógép beguruljon a júliusban megérkezett párja mellé.

Ezúttal Fredrik Heden ezredes, a Heavy Airlift Wing (HAW- Nehéz Légiszállító Ezred) svéd parancsnokhelyettese vezette haza a gépet egyenesen az amerikai Boeing gyárból.
Megérkezése után Domonkos Miklós ezredes, parancsnok, köszöntötte a személyzetet, valamint büszkén és örömmel nyugtázta, hogy a bázison már települ egy „régi" és egy új C-17-es szállítórepülőnk.

1595891770
John Zazworsky ezredes, a HAW amerikai parancsnoka, szívélyesen üdvözölte helyettesét, a 2-es számú gép pilótáját. Fredrik Heden ezredes a több órás úttól kicsit fáradtan ugyan, de lelkesen elmondta, hogy az ország határát átlépve milyen kellemes érzés volt felismerni a magyar tájat, a Balatont és a Somlót.
A fogadás után már rutinosan megkezdődött a gép kipakolása, a rakodó gépek és a kiszolgáló személyzet rövid idő alatt szabaddá tette a rakteret, így a családtagok és a bázison szolgáló katonák megtekinthették a gép belsejét is.

A harmadik gép megérkezése októberben várható, ami tejessé teszi a Nehéz Légiszállító Ezred flottáját a MH Pápa Bázisrepülőtéren.

1595891770
1595891770
 

Címkéklőtér