Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkezett a negyedik magyar váltás Afganisztánba!

Szöveg: Varga Erika |  2008. február 25. 8:52

Akár ki is tehetnénk az MH Tartományi Újjáépítési Csoport táborának kapujára a „megtelt” táblát. A hétvégén ugyanis megérkezett a PRT-4 állományának első váltó állománya. A közel ötezer kilométeres távolságot, a szállítás biztonságos megszervezése miatt Magyarország és Afganisztán között két nap alatt sikerült megtenniük.

Izgatottan vártuk a csapatot. A megérkezéskor látva a sok ismerős és ismeretlen arcokat, tudatosult bennünk, hogy lassan a végéhez közeledik a féléves szolgálatunk. Azonban még mielőtt hazamegyünk, van egy fontos feladatunk, hogy átadjuk az itt megszerzett tapasztalatainkat, illetve jó és hasznos tanácsokkal lássuk el az újonnan érkezetteket.

1595873714
 

Ezért számukra most az első napok elméleti előadások meghallgatásával telnek, többek között megismerkedhetnek a tábor életével kapcsolatos rendszabályokkal, Baghlan tartomány biztonsági helyzetével, a különböző részlegek alaprendeltetésével és feladataival, valamint az eddigi elvégzett CIMIC projektekről is. Az igazi munka azonban, akkor kezdődik majd, amikor több mint két hét múlva aláírjuk az átadás-átvételi jegyzőkönyveket és a PRT-3 elbúcsúztatott állományával kigördülnek a járművek a kapun.