Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A Eurofighter-flotta elérte a harmincötezer repült órát

Szöveg: JETfly |  2008. február 25. 8:01

A BAE Systems folyamatosan szállítja le a Eurofighter Typhoon vadászrepülőgépeket, jelenleg öt légierőben repülnek az új generációs repülőgépek. 2007 végéig a nemzetközi flottában összesen százharminchat repülőgép állt szolgálatba, és hét tesztrepülőgép repült.

Ezek a gépek összesen több mint harmincötezer repült órát
teljesítettek, bizonyítva a szolgálatban álló gépek magas szintű
megbízhatóságát.

Nagy-Britanniában a Királyi Légierő a BAE Systems támogatásával jelenleg kilencvennégy százalékos bevethetőségi arányt tart, ami kiemelkedő eredmény az elfogadott hatvanöt százalékhoz képest.

Az üzemeltető légierők által teljesített repült órák tükrözik, hogy eredményes volt ennek a fegyvernek az integrálása a különböző katonai erőkbe, és egyre jobban hangsúlyozza a Typhoonok fontosságát a NATO légvédelmi feladataiban.

A repülőgép teljes szolgálatban áll Nagy-Britanniában, Olaszországban és Németországban.

A hat, fejlesztés alatt használt repülőgépet már kivonták a szolgálatból. A további fejlesztésekhez hét IPA (Instrumented Production Aircraft) és egy ISPA (Instrumented Series Product Aircraft) repülőgépet használnak majd.

A legutolsó, IPA7 számú repülőgép az első Tranche 2 modifikációjú Eurofighter Typhoon, amely majd az IPA6-tal fog együtt repülni, hogy tovább fejlesszék és teszteljék a Tranche 2 képességeit.