Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkeztek a honvédtiszt-jelöltek Szentendrére

Szöveg: Dr. Varga József |  2011. augusztus 31. 8:30

Augusztus 29-én, hétfő délután az MH Ludovika Zászlóalj 126 honvédtiszt-jelöltje kezdte meg a mintegy három hónapig tartó alapkiképzését Szentendrén, az MH Központi Kiképző Bázis (MH KKB) Mecséri János Kiképző Osztályánál.

Az MH KKB szentendrei objektumán az első nap az elhelyezkedéssel és orvosi vizsgálattal telt el. Másnap, augusztus 30-án, az alakulat parancsnoka, Mikusi Zsolt ezredes köszöntötte a bázis színháztermében a katonákat és bemutatta nekik a KKB vezetőit. A parancsnok tájékoztatásában azokat a legfontosabb tudnivalókat és alapelvárásokat is megfogalmazta, amelyek az alapkiképzés eredményes végrehajtásához nélkülözhetetlenek lesznek. Ismertette például, hogy milyen kiképzések jellemzik a bázis tevékenységét, szólt a nemzetközi kiképzési programokról, illetve a nem iskolarendszerű előmeneteli tanfolyamokról.

„A bázis tisztjeinek és tiszthelyetteseinek gazdag kiképzési tapasztalata ad garanciát arra, hogy az alapkiképzés során magas szintű ismereteket és gyakorlati fogásokat sajátítsanak el" – hangsúlyozta Mikusi ezredes.

Az alapkiképzés parancsnoki tájékoztatóval vette kezdetét. Az elkövetkező csaknem három hónapban a honvédtiszt-jelöltek három kiképzési ciklusban, fokozatosan haladva sajátítják el azokat az alapismereteket, szerzik meg azokat a jártasságokat és készségeket, amelyekkel minden katonának rendelkeznie kell.

A most bevonult újoncok, a tervek szerint november 25-én, az ugyancsak alapkiképzést folytató tiszthelyettes-jelöltekkel és szerződéses katonákkal együtt tesznek ünnepélyes, nyilvános katonai esküt.


 Fotó: A szerző felvételei