Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megérkeztek Ecuadorba a megrendelt Cheetahok

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. június 2. 8:20

Az ecuadori légierő a napokban átvehette az első három, Dél-Afrikától beszerzett Atlas Cheetahot – írja az El Unverso. A repülőgépeket még korábban, 2011. április 30-án adták át, azonban ezt a dél-afrikai Denel Aviation vállalat csak a napokban hozta nyilvánosságra. A vadászgépeket hivatalosan ez év május 31-én állították hadrendbe, melyek információk szerint a Guayaquil légibázisra kerültek.

Az ecuadori védelmi minisztérium még 2010 decemberében kötött szerződést 12 darab használt Cheetah C típus beszerzéséről. Az üzlet ellenértéke megközelítőleg 78 millió dollár. A gépeken kívül a Denel Aviation karbantartási és logisztikai támogatást is biztosít a következő öt évre.

A Cheetahokat még 2008-ban vonta ki hadrendből a dél-afrikai légierő, azóta lekonzerválva várakoztak. A gépek az átadás előtt átesnek egy alapos modernizáción is. A repülőgépek karbantartására és kikonzerválására, valamint az ezt követő berepülésekre Dél-Afrikában és Ecuadorban kerül sor. Információk szerint a maradék 9 gép 2011 végéig megérkezik Ecuadorba.

1595919636