Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött a kiképzés

Szöveg: Papp Nikolett |  2010. január 15. 10:27

Január 11-én 49 szerződéses legénységi állományú katona érkezett Szentendrére, hogy megkezdje a 8 hetes alapfokú katonai vezető-helyettes I. rész szakképesítés keretében a felkészülést, a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolán. Az iskolán először a 2009/2010-es tanév első félévében nyílt lehetőség  e szakképesítés megszerzésére.

A rövidített képzés lényege, hogy a már korábban alapkiképzésen részt vevő hallgatók felmérésen adnak számot ismereteikről. Ezt követően kezdhetik meg tanulmányaikat a tiszthelyettes-képző intézményben 8 hét időtartamban.
A katonák kiképzésük első hetében a lőkiképzés, harcászat és más kiképzési ágak elméleti anyagát sajátítják el, amelyet később a gyakorlatban is hasznosítaniuk kell. Az általános és vezetői felkészítésük hat hétig tart, az oktatási időszakot követően felkészülnek a záróvizsgára.
A márciusig tartó képzés sikeres elvégzése után a hallgatók őrmesterekké léphetnek elő. Ily módon a katonáknak lehetőségük nyílik az előmenetelre, a tiszthelyettesi állományba kerülésre.