Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött az átadás-átvétel Pristinában

Szöveg: Szűcs László |  2011. augusztus 15. 6:01

Az elmúlt héten megérkezett az MH KFOR Kontingens ötödik váltásának első csoportja a koszovói Pristinába, a Slim Lines táborba. A Tajti Miklós alezredes, kontingensparancsnok vezette csoport már másnap megkezdte az átadás-átvételt.

1595923207
Repülőgéppel érkeztek meg Pristinába az MH KFOR Kontingens ötödik váltásának első katonái augusztus 10-én, szerdán. A csapatot Szabó Sándor alezredes, a negyedik váltás parancsnoka fogadta a koszovói főváros légikikötőjének betonján.

(Képünkön a két kontingensparancsnok.)
A Slim Lines táborba érkezve a váltóállomány tagjai megkapták a műveleti területről szóló tájékoztatót, valamint részt vettek a kötelezően előírt munkavédelmi, környezetvédelmi, és tűzvédelmi oktatáson is.

Szabó alezredes a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a két kontingens közötti átadás-átvétel már másnap megkezdődött. Ez a folyamat egészen augusztus 26-ig tart, ekkor rendezik meg a hivatalos átadás-átvételi ünnepséget, az úgynevezett TOA-ceremóniát.

Közben természetesen folyamatosan érkeznek a váltóállomány újabb csoportjai a műveleti területre – tette hozzá a negyedik váltás parancsnoka, akitől megtudtuk azt is, hogy a Tajti Miklós alezredes vezette kontingens augusztus 27-én éri el készenlétét, s innentől fogva látja el a számára előírt feladatokat.

Fotó: MH KFOR Kontingens negyedik váltás