Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnövekedett katonai járműforgalom várható Hajdúhadház és Szentes között

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium | Fotó: archív felvétel |  2022. augusztus 21. 16:57

Megnövekedett katonai járműforgalom várható egy gyakorlat miatt augusztus 22-én, az ország több pontján.

A TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja gyakorlaton vesz részt holnaptól, ezért Hajdúhadház és Szentes között augusztus 22-én, a kora reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani az alábbi útvonalakon:

  • Hajdúhadház – 4. főút – 354. főút – M35 autópálya – 47. út – Berettyóújfalu– 47 – Szeghalom – 47. főút – Gyomaendrőd – 443. út – Szarvas – 45. főút - Szentes – 45. főút – Szentes valamint
  • Hajdúhadház - 4. főút - Debrecen – 4. főút - Püspökladány - 4 - Kenderes - 4 - Szajol - 4 - Szolnok - 4 – 442. főút - Rákóczifala - 442 - Martfű - 442 - 44. főút - 45. főút - Kunszentmárton - 45 - 451. főút – Szentes útvonalakon.

A Magyar Honvédség kéri a lakosságot, hogy a közlekedési szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. Mivel a zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

Kérünk mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjen.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését és türelmét köszönjük!

archív_közlekedés_jpeg_2

A Honvédelmi Minisztérium közleménye.