Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megrendezték az első Arrabona Evezős Ergométer Versenyt

Szöveg: Sályi Gergő hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 3. 19:41

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Honvéd Arrabona Sportegyesülettel közösen – a Katonai Evező és Kajak Világszövetség (Military World Rowing & Kayaking Federation) égisze alatt – hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az I. Arrabona Evezős Ergométer Versenyt március 3-án, Győrben.

Arrabona_verseny (9)

Az esemény célja az adott mozgásnem legjobbjainak megtalálásán túl a katonai sportok népszerűsítése, valamint a sport által kötött barátságok, kapcsolatok ápolása volt.

A közel harminc fős mezőny délelőtt sorakozott fel a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ tornatermében. A megjelenteket Bozsóki Attila alezredes, a rakétaezred parancsnokhelyettese köszöntötte, majd Várszegi Pál István, a világszövetség alapítója a versenyzőkhöz szólva reményét fejezte ki, hogy hamarosan számos más országban is megvalósulhat egy, a maihoz hasonló sportesemény.

Arrabona_verseny (3)

A megmérettetésen 500, 1000, valamint 2000 méteren át kellett húzniuk az imitált evezőt az indulóknak, ugyanis a három távon teljesített idők összeadott eredménye adta a végső helyezést. A négy fős vegyesnemű csapatok küzdelmében a négy versenyző 500 méternyi szárazföldi evezésen elért idejének átlagából számolták a végeredményt.

A sporteseményen az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezreden kívül az MH Ludovika Zászlóalj, az MH Altiszti Akadémia, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, valamint az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred is képviseltette magát.

Dokumentumok