Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtisztították a pápai MiG-21-es emlékművet

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: Dévényi Veronika |  2021. augusztus 14. 13:22

Pápa Város Önkormányzata és az MH Pápa Bázisrepülőtér együttműködésében valósult meg az egyik pápai körforgalomban lévő MiG-21-es emlékmű tisztítása.

Pápa_MiG-21 (3)

Két évvel ezelőtt került a pápai Celli út és a 83-as főút találkozásánál fekvő körforgalomba a 4605-ös oldalszámú, felújított MiG-21-es vadászrepülőgép. A helyi katonai repülési hagyományok előtt tisztelgő emlékmű ma már a város egyik látványosságának számít. Idén a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Közlekedéstudományi Egyesület versenyén elnyerte „Az év körforgalma” címet is.

Az emlékmű karbantartó mosására forgalomlassító korlátozások mellett került sor augusztus 13-án. Az MH Pápa Bázisrepülőtér egyik tűzoltó járművének segítségével a Pápai Városgondnokság emelőkosaras járművéből végezték el a felületi tisztítást.

Pápa_MiG-21 (2)

„Fontosnak érezzük, hogy a bázisrepülőtéren dolgozók és a közösségünket befogadó Pápa város civil lakossága is elismeréssel gondoljon a katonai szervezetünk múltjára és jelenére. Ez a muzeális MiG-21-es vadászrepülőgép rövid idő alatt a város látképének szerves részévé vált. Köszönetemet szeretném kifejezni Pápa Város Önkormányzatának és mindazoknak, akik segítséget nyújtottak az emlékmű megtisztításában” – mondta el Magasy Zsolt ezredes, bázisparancsnok.