Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megválasztották az év altisztjeit a területvédelmi ezrednél

Szöveg: Szidor Viktória hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2023. február 15. 11:26

Idén is megválasztották az év altisztjeit az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezrednél. A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal megrendezett ünnepséget az alakulat székhelyén, a nyíregyházi Damjanich laktanyában tartották.

Altiszti ünnepség2 (1 of 1)

A hivatásos és szerződéses katonák közül, kiemelkedő munkája elismeréseként a 2022-es év altisztjének – az 5. Területvédelmi Zászlóaljtól – Bolló Sándor főtörzsőrmestert választották meg. A tartalékos katonák között az év altisztje a 25. Területvédelmi Zászlóaljnál szolgálatot teljesítő Marok Viktor önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós lett.

Az altiszteknek Vantal Zsolt ezredes, az alakulat parancsnoka adott át oklevelet és emlékplakettet, majd Miklós Bence főtörzszászlós, a területvédelmi ezred vezénylőzászlósa megköszönte a két katona egész éves szolgálatát, és az altiszti falra helyezte fel az elismerésben részesülők fényképeit.

Altiszti ünnepség4 (1 of 1)

Bolló Sándor főtörzsőrmester katonai pályafutása 2002-ben kezdődött Nyíregyházán. 2018-tól, a területvédelmi ezred megalakulása óta tartalékos katonák kiképzésével foglalkozik a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei zászlóalj kiképző századában. Részt vett árvízvédelmi gyakorlatokban, kórháztámogatói feladatokban, valamint számos alkalommal képezte ki a déli határszakasz védelmében résztvevő tartalékos állományt. Az elmúlt évek során több alkalommal bizonyította helytállását külföldi békemissziós szolgálatokban is.

„Számomra nagy meglepetés volt az év altisztje kitüntetés. A feladataimat mindig igyekszem maximálisan ellátni, de nem gondoltam volna, hogy ezt ilyen elismeréssel fogják jutalmazni, ami végtelenül megtisztelő érzés. Úgy gondolom ezt az elismerést a századunknál több ember is megérdemli, hiszen nap, mint nap látom, mennyi energiát fektetnek a kiképzési feladatokba” – mondta el a főtörzsőrmester.

Altiszti ünnepség5 (1 of 1)

Marok Viktor önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós 2019 októberében csatlakozott a Nógrád vármegyei zászlóaljhoz önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálati forma keretében. Korábban a katasztrófavédelemnél dolgozott, a modul képzések elvégzésében támogatta munkahelye, így az nem okozott problémát. Több, mint 15 alkalommal vett részt a déli határszakasz védelmében, emellett kórháztámogatói feladatokban is segített. Jelenleg a zászlóalj kiképzési feladataiban vesz részt.

„Meglepetés és megtiszteltetés számomra is az év tartalékos altisztje kitüntetés, köszönöm zászlóaljparancsnokomnak a támogatást és a bizalmat” – mondta Marok Viktor önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós az ünnepség után.