Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szakmai konferencia Szolnokon

Szöveg: Magyar Gábor önkéntes műveleti tartalékos százados | Fotó: a szerző felvételei |  2023. február 15. 10:52

Hazafias és általános honvédelmi neveléssel kapcsolatos szakmai konferenciát szervezett az MH Kiss József 86. Helikopterdandár, Szolnokon.

konferencia_helikopterdandar_cover

Az MH Kiss József 86. Helikopterdandár hét partneriskolával kötött szerződést 2019-ben, hogy a közösen kialakított szakmai program segítségével a fiatalokban erősítsék a honvédelmi nevelést és a hazafias gondolkodást.

Elsőként dr. Bali Tamás ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte a programban résztvevő iskolák képviselőit, majd röviden ismertette a szolnoki alakulat történetét, és bemutatta a dandár működésében rejlő érdekes szakmai feladatokat. A bemutatót követően a szakmai előadók tájékoztatták a partneriskolákat az aktuális változásokról, illetve lehetőségekről, hogy még hatékonyabb legyen a partnerek közötti együttműködés.

2021-ben újabb együttműködési megállapodás született a partneriskolák között: a szakmai programot a Béri Balogh Ádám honvéd kadét öszöndíjjal egészítették ki. Ösztöndíjat a tanulók tanulmányi átlageredményüktől függően kaphatnak, havi rendszerességgel. Többek között ennek köszönhetően egyre emelkedik a kadétok száma. A program sikerét bizonyítja, hogy az elmúlt években megrendezett honvédelmi táborok, különböző, a katona életpályát bemutató rendezvények nagy népszerűségnek örvendenek. A jövő generációja ezeken az eseményeken biztonságos környezetben ismerheti meg az igen érdekes, de kihívást jelentő honvédelmi témájú tevékenységeket. A rendezvények szervezett formában segítik bővíteni a programban résztvevő diákok ismereteit a honvédelemről, a Magyar Honvédségről és annak társadalmi szerepéről.