Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csak az az ember tud sikeres lenni, aki küzd a céljai eléréséért

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szováthy Kinga |  2023. február 15. 9:33

Kiskunfélegyházán rendezte meg a Bátrak Ligája 36. fordulóját a Honvédelmi Sportszövetség február 14-én, kedden. A megmérettetés célja az volt, hogy a szervező Honvédelmi Sportszövetség versenyfeladatokon keresztül ismertesse meg a Magyar Honvédséget az iskolásokkal és hogy népszerűsítsék a hazafias neveltetést. Az eredményhirdetésen dr. Simicskó István, a sportszövetség elnöke, valamint Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke adták át díjakat.

Batrak_Ligaja_eredmenyhirdetes_20230214_07 copy

A Honvédelmi Sportszövetség 2017-ben indította útjára a Bátrak Ligája országos versenysorozatot. A 36. fordulónak a Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium tornacsarnoka adott otthont. A program célja, hogy - az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás mellett - a hazafias nevelést népszerűsítse. Kiskunfélegyházán a város általános iskolái mérettették meg magukat, a verseny után mind a tíz csapat és az őket kísérő pedagógusok is elismerést vehettek át.

„Ha erős és bátor jellemű fiataljaink vannak, akkor van jövője Magyarországnak. Az ilyen alkalmak lehetővé teszik, hogy találkozzatok, küzdjetek, alkalmazkodjatok és közösséget építsetek, hiszen ez egy csapatépítő tréning is. Nagyon sportszerűen küzdöttetek, kihoztátok magatokból a legtöbbet” – mondta köszöntőjében Simicskó István. A Honvédelmi Sportszövetség elnöke hozzátette: a feladatokat igyekeztek úgy kialakítani, hogy a versenyzők betekintést nyerjenek a katonák mindennapi feladataiba is. Ezért a kúszás, a mászás, a gyakorlóeszközök és a gyakorlófegyverek használata, a szimulátorok, az íjászat és a lövészet mind-mind részei voltak a versenynek.

Batrak_Ligaja_eredmenyhirdetes_20230214_08 copy

Simicskó István hangsúlyozta: a Honvédelmi Sportszövetség a jövőben országos döntőt szeretne rendezni, ahol az eddigi győztesek versenyeznek és az is eldőlne, hogy melyik az ország legbátrabb iskolás csapata. A Honvédelmi Sportszövetség elnöke aláhúzta azt is, hogy a Magyar Honvédségnek olyan fiatalokra van szüksége, akik lelkesek, tele vannak célokkal, mivel csak az az ember tud sikeres lenni, aki küzd a céljai eléréséért.

A versenyt a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium diákjai nyerték, a második helyen a kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola csapata végzett, a harmadik helyezést pedig a bugaci Rigó József Általános Iskola csapata érte el.

Kapcsolódó cikkek