Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megvédték osztályos fokozatukat

Szöveg: Demény Andrea szkv. |  2009. június 18. 13:47

A kiképzési terveknek megfelelően zajlott le 2009. június 16-17-én a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár Törzstámogató századának 6. számú vezetési gyakorlata, mellyel a gépjárművezetők évente megvédhetik osztályos fokozatukat, vagy magasabb fokozatot tehetnek.

Az első napon elméleti felkészítést tartottak az állománynak, melyen többek között biztonsági rendszabályokat, a gépjárművek technikai kiszolgálását és közlekedési szabályokat oktattak a felkészítők. A következő napon bizonyíthatták, hogy nem csak közúton, hanem nehezített körülmények között is képesek uralni a technikát.

A résztvevők a kijelölt pályán Uaz-469, Unimog, Gaz, Mercedes-Benz 1017, és Ural-4320 típusú gépjárművekkel manővereztek, melynek során meredek emelkedőt, lejtőt, vizes árkot laza szerkezetű útviszonyokat, és szűk átjárókat kellett leküzdeniük.

1595888414
 

A vértesszőlősi pályán a feladatok elemenkénti és folyamatos gyakorlása után teljesítették azt a vizsgakört, melyen értékelték a gépjárművezetők kormánykezelését, az akadályok leküzdését, és a szintidők betartását.
A vezetési gyakorlatok teszik lehetővé, hogy szinten tartsák az állomány technikai és elméleti ismereteit, valamint hogy felmérjék és tökéletesítsék a vezetők jártasságát a természetes és mesterséges akadályokkal rendelkező terepen.

1595888414