Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ukrajna modernizálja az indiai katonai-szállító repülőgépflotta nagy részét

Szöveg: JETfly Magazin |  2009. június 18. 14:04

India és Ukrajna kapcsolatának eddigi legjelentősebb szerződésére került pont a közelmúltban. India 105 darab An-32 típusú, katonai-szállító repülőgépének modernizációjáról írt alá szerződést Ukrajnával, közel 400 millió dollár értékben.

Az indiai védelmi minisztérium vezetése szerint a két állam kapcsolatában ez a legjelentősebb megállapodás, amit valaha kötöttek egymással.

A szállító repülőgépek felújítását nemzetközi tenderen nyerte el Ukrajna, amelynek eredményhirdetésére ez év februárjában került sor. A modernizációs program még idén elkezdődik, amelynek végrehajtásában két ukrán cég – az Antonov nevét viselő repülési tudományos-technikai komplexum és a kijevi repülőgép javítóüzem – vesz részt.

Az indiai légierő állományában jelenleg több mint száz darab An-32 és kevesebb, mint húsz darab Il-76 típusú szállító repülőgép található. P.V. Naik marsall, a légierő parancsnoka elmondta, hogy némi bonyodalmat tapasztalnak a pótalkatrész ellátással kapcsolatban, mivel a korábbi gyártó jelenleg két államban – Oroszország és Ukrajna – található, hiszen a gépek a volt Szovjetunióban készültek.

Címkéklégierő