Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Merre tart a Magyar Honvédség?

Felsővezetőképző tanfolyamon tartott előadást a Honvéd Vezérkar főnöke

Szöveg: Takács Vivien | Fotó: Horváth Sztaniszláv |  2023. február 14. 20:22

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) Felsőfokú Vezetőképző Szakirányú Továbbképzési Szak hallgatóinak tartott előadást dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke Budapesten, a Ludovika Campus főépületében, február 14-én, kedden.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy hallgatói kérdésekre válaszolva mutatta be a Magyar Honvédség szervezeti átalakítását, a Honvéd Vezérkar és a középszintű parancsnokságok megalakulását, valamint ismertette a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eddigi eredményeit.

A tanfolyam hallgatóit – akik a katonai szervezeteknél már jelenleg is vezető beosztásokat látnak el – a Honvéd Vezérkar főnöke tájékoztatta a február 13-án indult toborzókampányról is. Mint mondta: a kampány célja, hogy minél többen megismerjék a mai, új haditechnikai eszközökkel felszerelt Magyar Honvédséget. „A sorkötelezettség felfüggesztésével megszűnt az állandó kapcsolat a társadalommal. A toborzókampány lényege, hogy minél többen felismerjék, ez a Magyar Honvédség egy új, 21. századi technikával felszerelt hadsereg” – emelte ki a Honvéd Vezérkar főnöke.

8

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy érdeklődésünkre elmondta: a felsővezetőképző tanfolyamon minden évben hagyományosan előadást tart a Honvéd Vezérkar főnöke. „A leendő katonai felsővezetőknek fontos tudniuk, hogy merre tart a Magyar Honvédség, mik a legfontosabb célkitűzések, hiszen az összes többi tudást ennek megfelelően kell elsajátítaniuk, hogy utána magabiztos vezetőkké válhassanak” – hangsúlyozta.

Ez az akkreditált egyetemi képzés azt a célt szolgálja, hogy a leendő katonai felsővezetőket felkészítsék arra a tudásszintre és látásmódra, amire beosztástól függetlenül szükségük lehet. Az 1994 óta tartó képzésen eddig több mint négyszázan vettek részt.