Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mikulás járt a Kedvesháznál

Gyűjtést szervezett a nyírteleki bázisparancsnokság

Szöveg: Papp Béla alezredes | Fotó: Gajdos Árpád |  2021. december 13. 13:37

Gyűjtést kezdeményezett a rászorulók megsegítésére Papp Béla alezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis nyírteleki bázis- és helyőrségparancsnoka. Az adományokat még az ünnepek előtt eljuttatták a családoknak, a gyerekeknek szánt édességeket pedig maga a Mikulás adta át.

IMG_6199

Az év végéhez és karácsony ünnepéhez közeledve minden jóérzésű emberben felmerül az elesettek, gyámoltalanok és a szegény sorsúak megsegítésének gondolata. Az elhatározás akkor válik értékké, amikor kis- vagy nagyközösségben, akár egy szervezeten belül, a gondolatot cselekedetre váltják. Az MH Anyagellátó Raktárbázis nyírteleki bázisparancsnokságán úgy gondolták, hogy e szép elhatározás mentén nem csupán a szűkebb régióban, de az országosan tagolt bázisparancsnokságok, a parancsnokság állománya körében is jótékonysági adományozó kezdeményezést indítanak.

Az adakozás, a jótékony célú gyűjtés annak a Kedvesház Kollégiumnak a megsegítésére indult, amely a nehéz sorsú, anyagiakban szűkölködő gyermekek helyzetének jobbítását vállalta fel Nyírteleken. A város a maga tagoltságával és elszórt településrészeivel sok olyan családnak ad otthont, akiknek a napi megélhetés, a gyerekek iskoláztatása igen nagy erőfeszítést jelent. Ezek a családok megkeresik ezt az önkéntességen alapuló segítő szervezetet, ahol az iskolaidőt követően a gyerekek beilleszkedési, kapcsolatteremtő és viselkedési problémáival foglalkoznak, segítve az integrációjukat. A cél egyszerűen hangzik: csökkenteni a hátrányokat, segíteni a rászorulókat, célokat teremteni, és azokat megvalósításig fenntartani.