Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minden akadályt legyőztek

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Kertész László |  2023. július 24. 8:24

Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület és Szentes Város Önkormányzata közösen rendezték meg az OCR (Obstacle Course Racing) Országos és MH Terepakadályfutó Bajnokságot július 22-én, Szentesen, az alakulat gyakorlóterén. A katonáknak, kadétoknak és profi sportolóknak ötezer méteren huszonnégy akadállyal kellett megbirkózniuk.

A katonák számára a sport, a futás és az akadályok leküzdése megszokott feladat, ezért ezeket ötvözve, négy évvel ezelőtt rendezték meg a Magyar Honvédség első terepakadályfutó bajnokságát. Az idei évben a katonák mellett honvéd kadétok és természetesen az MH Sportszázad katonái is részt vettek, utóbbiak közül Szentesen Gálos Roland szakaszvezető, Pupp Noémi szakaszvezető és Fojt Sára tizedes álltak rajthoz.

Egymástól eltérő nehézségű és kialakítású akadályok vártak rájuk, volt célbadobás, lézerlövészet és lengő gerenda az erős fizikumot megkövetelő OCR akadályokkal természetesen. A végén az győzött, aki az akadályokat leginkább elsőre teljesíteni tudta, hiszen az elhibázott próbálkozások után büntetőfeladatot kaptak a versenyzők, ami rosszabb időeredményhez vezetett.

WeekendWarriors KLAC5846

Kovács János Richárd törzsőrmester, az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred rajparancsnoka elmondta: „az OCR akadályok a legnehezebbek, azokra kell külön felkészülni. Gyakorlatilag hasonló körülményeket kell otthon is teremteni vagy különböző edzéseken végrehajtom ezeket a fogásokat, ahol bot vagy golyó formájú kapaszkodókat kell megfogni.”

A törzsőrmester hozzátette, eddig mind a négy versenyen részt vett, amelyen vegyes eredményeket ért el. Kiemelte, a versenynaptárban előkelő helyen szerepel a szentesi esemény, hiszen dobogós helyezés esetén a versenyzők kvalifikálják magukat az Európa-bajnokságra.

A rajthoz állt katonák közül Nagy Péter törzsőrmester, az MH Egészségügyi Központ állományából lett a verseny abszolút győztese és a férfiak viadalának első helyezettje. A hölgyeknél Fojt Sára tizedes diadalmaskodott, az MH Sportszázadjának tagja az előkelő ötödik helyen végzett abszolútban.