Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minden támogatást megadnak a déli határon szolgáló katonáknak

Szöveg: Márton Boglárka hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2020. november 27. 18:15

A Magyar Honvédség Parancsnoksága vezénylőzászlósi látogatásokkal mérte fel, hogy mire van szüksége az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék katonáinak az eredményes feladatellátáshoz.

Kriston István ftzls_01

A katonáknak embert próbáló körülmények között kell helytállniuk, a mínuszba fordult hőmérséklet mellett ugyanis erős köd is nehezíti a tevékenységüket. Gajó Péter főtörzszászlós, a kötelék vezénylőzászlósa közvetlenül a honvédség első számú altisztjének számolhatott be az aktualitásokról: Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa november 26-án látogatta meg az egyik határvédelmi bázist, hogy első kézből értesülhessen az állomány munkáját nehezítő tényezőkről.

Gajó főtörzszászlós hangsúlyozta: a katonák elhivatottan és magas színvonalon látják el feladataikat, a hivatásosok és a szerződésesek mellett az önkéntes tartalékosok is kiemelkedően végzik munkájukat, akik a civil foglalkozásuk vagy tanulás mellett veszik ki részüket a feladatokból.

A Magyar Honvédség vezénylőzászlósa megtekintette a raktárhelyiséget, majd a járőrszolgálatban lévő katonákkal is beszélgetett, akiktől az élelmezési és ruházati ellátottság felől érdeklődött. A honvédség számára minden katona véleménye egyformán fontos, hiszen ezek az emberek a családjuktól távol, az egyre zordabb időjárási körülmények ellenére is védik a magyar emberek biztonságát.

Kriston István ftzls._02

Az elmúlt napokban a Magyar Honvédség Parancsnoksága Haderőnemi Szemlélőség részéről két vezénylőzászlós is látogatást tett a déli határszakaszon. Sári Zsolt főtörzszászlós logisztikai vonalon, Berek Zsolt főtörzszászlós pedig a légierőt képviselve igyekszik támogatni a határvédelembe bevont állományt. A logisztikai szemlélőség vezénylőzászlósa több bázist is bejárt, hogy felmérje az elhelyezési körülményeket, a férőhely kapacitást, az élelmezést, a ruházati ellátást, illetve a gépjárműparkok helyzetét. A manőverszázadok parancsnokaival és a támogató elemek képviselőivel konstruktív tárgyalásokat folytatott annak érdekében, hogy a katonák még zavartalanabbul végezhessék a munkájukat.

Sári Zsolt ftzls.

Berek főtörzszászlós - a Magyar Honvédség vezénylőzászlósához hasonlóan - szektorbejárásokat végzett, ahol a melegedő sátrakat, a hideg élelmezési csomagokat és az egyéni felszereltséget figyelte.

Az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék vezetése a felmerülő kérdésekre megoldási stratégiákat dolgozott ki, amik az altiszti támogató csatornán keresztül jutnak el a Magyar Honvédség Parancsnokságára.

Berek Zsolt ftzls