Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mindenki hadtudománya

Szöveg: M. Tóth György |  2012. február 28. 12:28

A Magyar Hadtudományi Társaság – a Honvéd Kulturális Központtal együttműködve – idén is folytatja a „Mindenki hadtudománya” című előadás-sorozatát. A programokon volt már szó Oroszország és a NATO kapcsolatáról, a magyar afganisztáni missziós tapasztalatokról, legközelebb, március 8-án pedig a Sanghaji Együttműködés Szervezetének kérdései kerülnek terítékre.

A Magyar Hadtudományi Társaság nagy sikerű sorozatának március 8-i fő témája a Sanghaji Együttműködés Szervezete lesz, amelyet kormányközi szervezetként 2001-ben alapított Kína, Kazahsztán, Kirgizisztán, Oroszország, Tádzsikisztán és Üzbegisztán.

Hogy miként és milyen mértékben van hatással e szervezet (The Sanghai Cooperation Organisation – SCO) bizonyos biztonságpolitikai helyzetek alakulására, azt a társaság elnöke, dr. Nagy László előadásából tudhatja meg az érdeklődő.

A tervek szerint április 12-én dr. Szenes Zoltán nyugállományú vezérezredes, volt vezérkarfőnök, egyetemi tanár a NATO stratégiai koncepciójáról, majd május 10-én dr. Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóközpontjának igazgatója az EU közös kül- és biztonságpolitikájáról tart előadást.

Az előadások 17 órakor kezdődnek. Helyszín: Budapest XIV., Stefánia út 34–36. Információ: http://mhtt.eu/