Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minihadseregek Kecskeméten

Szöveg: JETfly |  2008. május 19. 6:28

A kiskunsági megyeszékhelyen immár második alkalommal nyílt meg a Puma Kecskeméti Makettklub kiállítása. A Honvédelem Napja alkalmából illetve a Magyar Légierő fennállásának 70. évfordulójának tiszteletére rendezett tárlaton a klub tagjainak repülő- és harcjárműmakettjei mellett felvarrók, repülős bélyegek és fotók tekinthetőek meg.

A “pumás" hagyományokat büszkén ápoló klub kiállítása május 24-ig látogatható a HM Tiszti Klub épületében.
A fotókkal, bélyegekkel és felvarrókkal kiegészített makettkiállításon a harcjárművektől a repülőgépeken át a motorokig és autókig rendkívül sokféle méretarányosan kicsinyített remekmű látható.

A vitrinekben a Puma Kecskeméti Makettklub tagjainak (Butsi István, Pintér Árpád, Fülöp Sándor, Fülöp Endre, Fülöp Géza, Juhász Károly, Juhász Zoltán, Kovács László, Kis Zoltán, Lénárdt Lajos, Gyurákovics László, Göcs László, Zöldág István és Temesvári Péter) munkái láthatóak. A falakon Temesvári Péter fotóiból ezúttal egy, a Magyar Légierő gépeit ábrázoló válogatás tekinthető meg.

A 2008. május 16-án Fekete Róbert őrnagy, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis kommunikációs részlegvezetője által megnyitott kiállításon külön vitrint rendeztek be fotókkal és kitüntetésekkel a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Hegedűs “Gege" Ernő tisztelettére, aki a klub névadója és támogatója volt.