Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minikoncertet adtak

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn | Fotó: a szerző felvételei |  2020. december 20. 17:55

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekarának tagjai adtak minikoncertet az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet karácsonyi ünnepségén, december 17-én.

20201219-koncert 01

A zenekar nagy része jelenleg a Korányiban látja el feladatait – mondta el Major András őrnagy, karmesterhelyettese. Hozzátette: a koncert ötlete a kórház vezetésétől jött, az évzáró eseményükbe tudott bekapcsolódni a zenekar egy szextettel, azaz öt rézfúvóssal és egy ütőssel. „Ez egy nagy összefogás, ami jellemző a 2020-as évre. A karácsonynak dupla ünnepnek kellene lennie, amiben az emberek sokkal jobban segítik egymást, az emberi kapcsolatoknak fel kell értékelődniük” - mondta a karmesterhelyettes.

20201219-koncert 02

A karácsonyi ünnepséget az orvosok, az asszisztensek, az ápolók, illetve a betegek láthatták és hallhatták a kórház belső csatornáján keresztül. A koncerten elhangzott után Händel Vízizenéje, F. Gruber Csendes éj feldolgozása, illetve Leroy Anderson szánkózása is.

„Nagyon büszke vagyok a katonazenészekre, mert megmutatták, hogy a hivatásuktól teljesen idegen területeken maradéktalanul helyt állnak. Szoros együttműködés jött létre a kórházzal” – mondta Major András őrnagy.

20201219-koncert 03