Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mit jelent toborzónak lenni?

Szöveg: Jakus Fruzsina törzsőrmester |  2021. június 17. 7:19

A Magyar Honvédség Parancsnokságának Személyzeti Csoportfőnöksége (MHP SZCSF) immár negyedik alkalommal szervezte meg a toborzó állomány számára fontos képességfejlesztő tanfolyamot, az úgynevezett Toborzó Szaktanfolyamot.

Toborzó szaktanfolyam (1)

A május 31. és június 11. között megtartott, kéthetes felkészítésen összesen tizennégy fő vett részt az Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses és tartalékos szakállományából, az ország különböző területeiről Budapestre érkezve.

A szervezőket motiválta, hogy a tanfolyamot eredményesen zárják azok, akik szolgálatukat a közelmúltban kezdték meg, de a már több éves tapasztalattal rendelkezők számára is aktuális ismereteket nyújtott. Az alapismeretek, illetve szakmai tudás megszerzésére és felfrissítésére szolgáló elméleti foglalkozások mellett képességfejlesztő programokat is beterveztek a foglalkozási rendbe, melyek a toborzóknak feltétlenül szükségesek, akár a minőségi, akár a mennyiségi toborzási (kiválasztási) folyamatok menedzselése folyamatában.

Toborzó szaktanfolyam (3)

A tanfolyam ideje alatt a résztvevők bővebb ismereteket szerezhettek a külső munkaerő-piaci szereplők tevékenységéről, ezzel együtt arról, hogy a Magyar Honvédség – mint munkaadó – hol helyezkedik el ezen a piacon a civil szereplőkhöz viszonyítva. Betekintést nyertek az online toborzás szerepébe is, amely már a honvédségnek is új, kiemelkedő jelentőségű képessége.

A szaktanfolyam során több interaktív ügyfélkezelési gyakorlaton is részt vettek, többek között a HM Zrínyi Nonprofit Kft. munkatársai által vezetett szituációs feladatokkal is fejleszthették kommunikációs képességeiket. A tanfolyam zárásaként a résztvevők vizsgát tettek, melynek eredményességét bizonyítja, hogy kivétel nélkül mindannyian átvehették a tanfolyam sikeres elvégzését igazoló okmányokat.

Toborzó szaktanfolyam (4)

Az MHP SZCSF a jövőben is tervezi a szakmai alapfelkészítések végrehajtását, annak érdekében, hogy mindig felkészült és segítőkész toborzó állomány fogadja a katonai pálya iránt érdeklődőket.

×