Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mosoly az arcon, öröm a szívben!

Szöveg: Gémes Ildikó |  2012. január 13. 16:31

Adománnyal segítették az MH Támogató Dandár katonái a budapesti Wesley János Óvodát. Az összegyűjtött játékokat, ruhákat és tartós élelmiszereket  Aulechla József ezredes, az alakulat törzsfőnöke január 12-én, csütörtökön adta át Szabóné Förhécz Krisztinának, a Dankó utcai intézmény vezetőjének.

Az elmúlt egy hónapban a dandár dolgozói folyamatosan hozták be a laktanyába a különböző ruhákat, játékokat és tartós élelmiszert, hogy a HM Jogi Főosztály felhívásának eleget téve, lehetőségeikhez mérten segítsenek az óvodának.
Az intézmény vezetője elmondta: a 2004 óta működő óvodába elsősorban hátrányos helyzetű, illetve a társadalom perifériájára sodródott szülők gyermekei járnak, így számukra minden támogatás, segítség sokat jelent.

A kiscsoportban éppen énekfoglalkozást tartottak, amikor a katonák beléptek hozzájuk. A gyerekek meglepődve, de ugyanakkor kíváncsian nézték az egyenruhásokat. Az óvoda vezetője bemutatta az intézményt, majd Aulechla ezredes átadta az adományokat.

A törzsfőnök elmondta: a körülményeket látva a dandár megpróbál mindent megtenni annak érdekében, hogy a továbbiakban is segítse az intézményt.

A játékok szétosztását nagy örömmel vették a kicsik, akik boldogan mutogatták egymásnak új szerzeményeiket.

 
 

 Fotó: A szerző felvételei

Címkékjog