Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nagy Miklós Mihály: Világjáró magyar katonák

2007. december 17. 10:38

Nagy Miklós Mihály új könyvében magyar világjáró katonákat mutat be kalandozó nagy költőnkön, Petőfi Sándoron át a Berlint megsarcoló Hadik Andrásig. A mű külön érdeme, hogy beszámol azon tájak magyar hadiutazóiról, ahol ma is szolgálnak katonáink.

Arcokat és képeket mutat be a magyar katonai utazások történetéből a Zrínyi Kiadó új kötete, a Világjáró magyar katonák. A magyar történelem viharos századai magyar katonák tömegeit vetették távoli kontinensekre, ahol honfitársaink nemcsak fegyverükkel, hanem földrajzi tudósításaikkal is hírnevet szereztek maguknak. Küldetésükről ma már elmondhatjuk, hogy a magyarság évszázadokon át a hadiutazók elbeszélései alapján ismerték meg a Földet.

A téma kutatója, Nagy Miklós Mihály új könyvében magyar világjáró katonákat mutat be kalandozó nagy költőnkön, Petőfi Sándoron át a Berlint megsarcoló Hadik Andrásig. A mű külön érdeme, hogy beszámol azon tájak – így a Balkán-félsziget és az arab világ – magyar hadiutazóiról, felidézi azokat a hajdani vidékeket, városokat, ahol ma is szolgálnak katonáink.

A 271 oldalas, keménytáblás, B/5-ös formátumú kötet 2990 helyett most 2691 forintért rendelhető meg a Zrínyi Kiadó online boltjában.