Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO-bázist támadtak meg Pakisztánban

Szöveg: MTI/honvedelem.hu |  2009. március 28. 10:56

Rakétákkal támadtak szombatra virradóra feltételezett iszlamista fegyveresek Pakisztán északnyugati részén a NATO egyik ellátóbázisára – közölte a rendőrség.

Az afgán határ közelében lévő terminálon, ahonnan az Afganisztánban állomásozó NATO-csapatoknak szállítanak utánpótlást, 12 konténert rongáltak meg a lövedékek. A rendőrök tüzet nyitottak a támadókra, akik azonban elmenekültek.

Az afganisztáni amerikai és NATO-erők utánpótlásaik legalább 75 százalékát Pakisztánon keresztül kapják és az iszlamista fegyveresek az utóbbi időkben egyre gyakrabban támadják ezeket az útvonalakat.

A szombati támadásra egy nappal azután került sor, hogy egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy zsúfolt mecsetben ugyancsak a határ menti törzsi területen lévő Dzsamrúd városában. A pénteki terrorakciónak 48 halálos áldozata volt. Az egyik utánpótlási útvonal a mecset előtt vezet el és a hatóságok szerint a tálibok így akarták megtorolni a pakisztáni hadsereg közelmúltbeli akcióit, mivel azoknak ezen útvonalaknak a védelme volt egyik célja.