Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO logisztikai alaptanfolyam az MH Logisztikai Támogató Parancsnokságnál

Szöveg: Tar László Csaba alezredes | Fotó: Nagy Gábor |  2023. december 11. 16:42

Első alkalommal tartottak hazánkban NATO Logisztikai Funkcionális Területi Rendszer alaptanfolyamot.

PC070309

A NATO által akkreditált kéthetes képzést, amelynek az MH Logisztikai Támogató Parancsnokság adott otthont, a HVK Logisztikai Csoportfőnökség szervezte és a római székhelyű NATO Összhaderőnemi Logisztikai Képzési Központ háromfős mobil kiképző csoportja tartotta.

A résztvevők a Honvéd Vezérkar, a haderőnemi parancsnokságok és az alárendelt honvédelmi szervezetek állományából kerültek ki, akik ezen a tanfolyamon sajátították el a Logisztikai Funkcionális Területi Rendszer (LOGFAS – Logistics Functional Area Services) használatának alapjait.

20231128_085836

Szabó Tibor ezredes, a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnöke megnyitójában hangsúlyozta a kor követelményeinek megfelelően többnemzeti, szövetséges környezetben elengedhetetlen rendszer hatékony működtetésének fontosságát, amelytől egyre kevésbé különíthetők el a nemzeti alkalmazási követelmények. A LOGFAS rendszer hatékony működése a jól képzett operátoroktól és a bevitt adatok pontosságától függ, ezért a képzésre kiemelt hangsúlyt kell fektetni. Ennek egyik jelentős lépése ez a tanfolyam.

A logisztikai szakterület képviselői megkezdték az egyeztetéseket a további szaktanfolyami képzésekkel, a hazai tanfolyamok szervezésével, valamint a LOGFAS rendszergyakorlatokon történő magyar részvétellel kapcsolatban.

Az alaptanfolyam sikeres elvégzését igazoló okleveleket a mobil oktató csoport vezetője, Massimo Marsella alezredes adta át a résztvevőknek.

PC070300_jav