Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO medálparádé Mazar-e Sharifban

Szöveg: kormany.hu |  2011. június 8. 16:21

A missziós feladatokra csak olyan emberek alkalmasak, akik szellemileg, fizikailag felkészültek a külszolgálatra, nyelveket beszélnek, mesterei szakmájuknak! – hangzott el azon az ünnepségen, amelyen az MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán és a Német Tábori Kórházban dolgozó magyar állomány a NATO főtitkára által adományozott érdemérmet vette át.

Az ünnepségen részt vett az ISAF Északi Regionális Parancsnokság Törzsfőnöke és a Mazar-e Sharif-i Bázis Parancsnoka.

Séllei Ferenc ezredes, a MH Nemzeti Támogató Elem Afganisztán parancsnoka – egyben az afganisztáni magyar kontingensek nemzeti rangidőse – köszöntőjében kiemelte: a missziós feladatokra csak olyan emberek alkalmasak, akik szellemileg, fizikailag felkészültek a külszolgálatra, nyelveket beszélnek, mesterei szakmájuknak!

Micael Byden dandártábornok beszédében sok hasonlóságot említett a svéd és magyar missziós vállalások múltjában és jelenében. Beszédét megszakítva egyperces néma főhajtással emlékeztek a katonák a közelmúltban elhunyt magyar és német bajtársakra. Megköszönve a magyar állomány munkáját, sok sikert kívánt a feladatok gyors átadásához, azok eredményes elvégzéséhez.

1595919947
 
1595919947
 

 
 (Szöveg és fotó: MH NTE Afganisztán)