Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem elég a pingpong-tudás

Szöveg: honvedelem.hu / MOB |  2008. január 6. 13:16

Az olimpiára készülő kínai asztalitenisz-válogatott Huang Biao vezetésével egy hetes katonai kiképzésen vett részt.

A világbajnok Guo Yua és Wang Hao járt az élen az egyenruhában végrehajtott gyakorlatozásban, amelyen a kínai válogatott mind a nyolcvanhat (!) tagja részt vett.

– A kiképzés véleményem szerint hozzájárult a játékosok fegyelmezettségének javulásához, valamint segíti a csapatszellem, a szolidaritás erősitését, az egymás segítésének felfogását – jelentette ki Huang Biao.

A válogatottak az egyhetes katonai kiképzést követően edzőtáborban folytatják az olimpiai felkészülést. A férfiak Shenzen, a nők pedig Zhongshan városában készülődnek a soron következő feladatra, a február elején rendezendő csapatvilágbajnokság küzdelmeire.

A pekingi szervező bizottság hivatalos honlapján elismeréssel emlékeznek meg arról, hogy a magyar női asztalitenisz válogatott (Póta Georgina, Lovas Petra, Li Bin, Tóth Krisztina összeállításban) 2007-ben megnyerte a csapat Európa-bajnokságot, s ez alkalomból az év sportolója választáson a második legjobb magyar csapat helyére kerültek. Az írást a négy bajnoknő fényképével illusztrálták.