Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem repülnek az Orosz Lovagok

Szöveg: JETfly |  2009. augusztus 19. 10:29

Az Orosz Lovagok bemutató kötelék a katasztrófa után közzétett első információkkal ellentétben mégsem fog levegőbe emelkedni a kapuit tegnap megnyitó MAKSZ-2009 kiállításon.

A kellemetlen hírt az orosz légierő parancsnokhelyettese, Vlagyimir Drik jelentette be. Elmondása alapján ez az egyetlen változás a programban.

Ennek megfelelően a kiállítás dinamikus programjában a hazaiakat a „Fecskék" MiG-29 típussal repülő köteléke mellett a Lipeckijben állomásozó „Orosz Sasok" (Szu-27, Szu-24, MiG-29), valamint a szárazföldi erők Mi-28N „Éjszakai vadász" típusú helikopterrel repülő csoportja mutatja meg tudását. 

Mindeközben az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata arról tájékoztatta a média képviselőit, hogy a hétvégén tragikus körülmények között életét vesztett Igor Tkacsenko ezredest, az Orosz Lovagok parancsnokát állami kitüntetésre terjesztik fel.

Mint azt az illetékesek közölték, Tkacsenko a posztumusz kitüntetést „katonai feladat során mutatott férfiasságért és hősiességért" kapná meg. Azt, hogy pontosan milyen kitüntetésről van szó nem tudták még megmondani.