Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nemcsak a múlthoz, hanem a közös jövőnkhöz tartoznak”

Szöveg: Antal Ferenc | Fotó: Szabó Lajos zászlós |  2021. október 1. 14:50

„Önök teremtették meg azt az alapot, amelyre ma és a jövő tervezésekor építeni tudunk” – mondta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára Budapesten, október 1-jén, pénteken, a tárca idősek napja alkalmából szervezett ünnepségén.

LALA4729

Az idősek világnapja alkalmából rendezett központi ünnepséget a Honvédelmi Minisztérium a honvédelem érdekében tevékenykedő, a katonai hagyományokat, történelmi emlékeket ápoló társadalmi szervezetek, civilek és nyugállományú katonák részére a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. Szabó István emlékeztetett: az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjának, és ez az alkalom minden évben lehetőséget ad a szépkorúak előtti tisztelgésre, a rájuk irányuló figyelem kifejezésére.

„Számunkra fontos a nyugállományú katonák és nyugdíjas honvédelmi alkalmazottak különböző közösségekben, a tárca érdekében végzett tevékenysége. Önöknek, akik aktív éveiket rendkívül összetartó közösségben töltötték, nyugdíjas éveikben is meghatározó szerepük van környezetükben. Legkülönfélébb társadalmi szervezetekben találják meg a lehetőséget, hogy kapocsként szolgáljanak a társadalom és a mai Magyar Honvédség között” – tette hozzá.

LALA4797

„Az elmúlt évtizedekben kitartásukról, elhivatottságukról naponta számot adva szolgálták Magyarországot és a Magyar Honvédséget. A megbízhatóság, a pontos feladatteljesítés, a gyors helyzetfelismerés és találékonyság nyugdíjas éveik alatt is mindennapjaik szerves része. Tapasztalataik, a sok évtizedes életpálya alatt felhalmozott szakmai tudás és ismeretanyag segíti ma munkánkat és törekvéseinket” – jelentette ki Szabó István, aki hozzátette azt is: szükségük lesz az idősek tudására, bölcsességére és tapasztalatára a jövőben is. „Fontos szerepük van abban, hogy a Magyar Honvédségben végbemenő pozitív változásokat közvetítsék a társadalom felé” – hangsúlyozta a honvédelmi államtitkár.

Az ünnepség elismerések átadásával folytatódott, majd a résztvevők megtekinthették a Honvéd Együttes ünnepi műsorát.

LALA4782

A rendezvényen - mások mellett - részt vett Mihócza Zoltán altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke, Zsiga Tamás dandártábornok, a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség csoportfőnöke, Kocsi László ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Menedzsment Főosztály, Társadalmi Kapcsolatok Osztály, osztályvezetője, valamint Vadászi Norbert ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnokhelyettese.