Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Német tartalékosok a tatai dandárnál

Szöveg: Demény Andrea szkv. |  2009. június 9. 9:59

A német Unterfranklichen/Würzburg egy kisebb csoportja látogatta meg a közelmúltban a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandárt a Magyar Tartalékosok Szövetségének szervezésében.

A német tartalékos katonák egy kiadós magyar ebéd után meghallgatták Huszti András dandártábornok rövid tájékoztatását a laktanyáról, majd technikai bemutató várta a kíváncsi csoportot. Megtekintették a dandárnál rendszeresített technikai eszközöket, de a legnagyobb érdeklődést a T-72 harckocsi trélerre történő felállása váltotta ki.
A látogatás utolsó mozzanata, a T-34 harckocsinál készült fényképek elkészítése volt.

Munkácsi Sándor nyugállományú mérnök alezredes a Heves megyei Szervezet megyei elnöke elmondta, hogy Németország a szervezeten keresztül egészségügyi szaktechnikát adományozott Eger városának, ez a látogatás pedig a német partnerekkel erősíti a kapcsolatot. A részükre előkészített programok szorosan kapcsolódnak az Egerben megrendezett családi naphoz, melyen a Bundeswehr sportfelmérési szintjeinek teljesítését, technikai bemutatókat, sportvetélkedőket szerveztek az érdeklődők számára.

A csoport a Katona Nemzedékek Országos találkozóját is megtekintette Komáromban, így élményekkel gazdagon térhetnek vissza hazájukba.