Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nemzedékek találkozója”

Szöveg: Csatári Zsanett százados |  2022. október 25. 13:07

A pápai Honvéd Bajtársi Klub rendhagyó módon rendezett honvédelmi vetélkedőt. A járványhelyzet miatt az elmúlt két évben elmaradt az MH Pápa Bázisrepülőtérrel közös szervezésű, a város közép- és általános iskoláinak meghirdetett nagysikerű verseny, így született meg a „Nemzedékek találkozója” lőverseny gondolata.

Gaál Zsolt nyugállományú őrnagy, a szervezet pénzügyi felelőse a pápai Első Magyar Polgári Lőegyletnek is tagja, így a két egyesület közösen szervezte meg a versenyt, melyre négyfős csapatokat vártak. Az októberi hétvégén három általános iskola és három középiskola mellett a Honvéd Bajtársi Klub Pápa két csapata, és a rendezvényt díjakkal is támogató MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság veszprémi 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ csapata mérte össze lövész tudását. A „nemzedékek találkozója” teljessé vált, minden generáció képviseltette magát.

Nemzedékek találkozója_lőverseny_toborzók

A rendezvényen a katonai hivatás népszerűsítése is szerepet kapott. A lövészetek szünetében a diákok örömmel hallgatták a nyugállományú katonák anekdotáit, a veszprémi toborzók pedig tájékoztatták a diákokat, az őket kísérő szülőket, pedagógusokat a Magyar Honvédség továbbtanulási lehetőségeiről, valamint a szolgálatvállalási formákról.

Farkasdi Lajos nyugállományú őrnagy, a Honvéd Bajtársi Klub Pápa elnöke záróbeszédében hangsúlyozta: egyrészt sikerült a fiatalok érdeklődését felkelteni a honvédelem iránt, másrészt a rendezvény hozzájárult a Magyar Honvédség és a társadalom közti jó kapcsolat elmélyítéséhez.

A verseny eredményhirdetéssel és a csapatok díjazásával zárult.