Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi konferencia a hadisírgondozásról

Szöveg: kormany.hu |  2011. szeptember 13. 9:18

Közös Európában együtt emlékezünk címmel tartottak nemzetközi konferenciát az MH Összhaderőnemi Parancsnokság rendezvénytermében szeptember 9-én, Székesfehérváron.

1595924433
Hat országból érkezett küldöttség, a vendégeket Róth Péter, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte. Kovács József altábornagynak, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának előadása után Spányi Antal, Székesfehérvár Egyházmegye püspöke osztotta meg gondolatait a hallgatósággal. A civil szervezetek tapasztalatait Németh István, a Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társaságának titkára foglalta össze.

Smohay Ferenc, a székesfehérvári 3. Szent István Gyalogezred egykori katonája – a két évtizedes katonai hagyományőrző munkájának elismeréseként – az I. osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet vehette át Kovács József altábornagytól.

A bevezető gondolatokat, előadásokat e napon tizennyolc referátum, illetve hozzászólás követte. Hazai és nemzetközi példákkal, eredményes munkamódszerekkel ismerkedtek meg a vendégek. A konferencia legfontosabb üzenete az „összefogás" volt.

A konferencia zárásaként közleményt fogadtak el a jelenlevők.

(Szöveg és fotó: MH Összhaderőnemi Parancsnokság)

https://honvedelem.hu/files/files/27903/közlemény.pdf