Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzetközi siker Brnoban

Szöveg: MH 5. Bocskai István Lövészdandár | Fotó: az alakulat felvétele |  2022. május 7. 15:27

Bihary Ferenc őrmester, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekarának tagja, első helyezést ért el a Csehországban megrendezett XIII. Nemzetközi Előadóművészi Versenyen.

Bihary Ferenc őrmester (1)

A neves nemzetközi versenyt elsőként idén hirdették meg basszus harsonára is, így a héttagú nemzetközi zsűri előtt nemcsak a korcsoportjában első helyezést elért Bihary őrmester, hanem maga a hangszer is debütált.

Bihary Ferenc őrmester 2022. márciusa óta erősíti a Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekart. „A versenyen öt hangszer (trombita, kürt, harsona, tuba, fagott) versenyzett négy korcsoportban. Mivel Gömöri Balázs őrnagy, a hódmezővásárhelyi katonazenekar karmestere támogatott abban, hogy részt tudjak venni a versenyen, ezért már az alapkiképzés alatt, februárban nekiálltam készülni a megmérettetésre. Felkészülésemben Sipos Béla hadnagy volt segítségemre, aki karmester-helyettesként és harsonásként többször is meghallgatott és jó tanácsokkal látott el” – mondta a felkészülésről és a megmérettetésről a katonazenész.

Bihary Ferenc őrmester (2)