Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nőket is vár a terrorelhárító elitegység

Szöveg: inforadio.hu/honvedelem.hu |  2008. május 22. 8:35

Nőket is besoroznak a jövőben a német hadsereg rendkívüli terrorelhárító egységeibe. Főként a külföldi bevetéseken lehet szükség a nők jelenlétére.

Lapértesülések szerint a védelmi minisztérium a hadsereg különleges feladatokra szakosodott egységének bővítését határozta el. A Fekete-erdőben lévő Calw helységben 1996-ban felállított csapattest létszámát eredetileg ezerre tervezték, de eddig ennél jóval kevesebben jelentkeztek a rendkívüli fizikai kondíciót igénylő egységbe.

Most a havi zsoldkiegészítést csaknem ezer euróra emelik, és ezentúl nemcsak férfiakat, hanem nőket is felvesznek az elitalakulatba, amely eddig főleg külföldön került bevetésre.

Berlinben azt szeretnék elérni, hogy az egység 400 élharcosból és 600 hadtápos katonából álljon. Feladata veszélyessé vált területek gyors kiürítése, fenyegetett személyek védelme, terrortámadások elhárítása valamint az ellenség által megszállt övezet logisztikai központjainak elpusztítása.

Jelenleg az elitalakulat számos tagja Afganisztánban teljesít különleges megbízatásokat. Mint a Hannorversche Allgemeine Zeitung című újság írja, a nőkre hátvédszerepet akarnak bízni, a rendkívüli egység külföldi bevetései során.