Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nőnapi köszöntés a misszióban

Szöveg: Kátai Róbert |  2010. március 10. 12:42

Március 8-án világszerte a nemzetközi nőnap alkalmából felköszöntik a hölgyeket. Így tett az MH KFOR Kontingens vezetői állománya is a Villaggio Italia táborban. A nemzetközi nőnapon arra emlékezünk, hogy 1857. március 8-án New Yorkban negyvenezer textil – és konfekcióipari munkásnő sztrájkolt és vonult az utcákra béregyenlőséget követelve.

Sajnos a 21. századra sem sikerült az eredeti követeléseket teljes egészében megvalósítani, napjainkban is megesik, hogy ugyanazért a munkáért a hölgyek kevesebb bért kapnak, mint férfi kollégáik. A Magyar Honvédség a kivételek közé tartozik, ebben a szervezetben ugyanazért a munkáért, beosztásért ugyanazon juttatások illetik a munkavállalót függetlenül annak nemétől. A nőnap mindezeken túl remek alkalom arra, hogy a férfiak kifejezzék köszönetüket a nőknek mindazért a pluszért, amit a mindennapi munka mellett vállalnak. Biztosítják a családi fészek melegét, vezetik a háztartást és lelki támaszai a sokszor nem is oly erős férfiembernek.

A nemzetközi nőnap alkalmából az MH KFOR Kontingens vezető állománya is meglepte a misszióban szolgáló lányokat, asszonyokat. A 21 hölgy mindegyike egy-egy szál virágot és emléklapot vetett át a kontingens parancsnokától, Cseklán István őrnagytól. A rövid, ám ugyanakkor rendkívül bensőséges megemlékezés bizony sokuknak könnyet csalt a szemébe.

1595898316