Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyílt nap a debreceni Kratochvilban

Szöveg: Molnárné Révész Renáta százados | Fotó: a szerző felvételei |  2022. október 17. 13:01

Az általános iskolát 2023 júniusában befejező nyolcadikos diákoknak közeledik a középiskolai felvételi időpontja, amikor el kell dönteniük hol folytatják tovább tanulmányaikat. A fontos döntés meghozatala előtt a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium debreceni intézménye is igyekezett ízelítőt adni az ott zajló élet hangulatából.

1

Október 15-én, a kellemes őszi időben sok nyolcadikos diák döntött úgy, hogy szüleivel közösen tájékozódnak az intézményben folyó oktató-nevelő munkáról, a felvételi eljárás menetéről, valamint az induló képzésekről.

Az érdeklődők köszöntése után a növendékek alaki bemutatót tartottak, majd a folyamatosan látogatható helyszíneken műszaki és hagyományőrző bemutató, katonai toborzópont, repülőgép szimulátor, valamint statikus bemutató várta a vendégeket. A diákok kipróbálhatták ügyességüket légpuska lövészetben és különböző virtuális kihívásokban is. A nyílt napra érkezők hasznos információkat szerezhettek a kollégiumi mindennapokról és lehetőség volt bepillantani egy körletbe is.

9

Az iskola által meghirdetett „X1 - hangsebességgel” pályázatra egy külsős tanuló pályamunkát küldött be. A helyi általános iskolába járó Martin még csak harmadik osztályos, de már érdeklődik a katonai pálya iránt, ezért rendszeresen figyeli az iskola honlapját. Igényesen összeállított pályázatának jutalma az volt, hogy meghívást kapott a nyílt napra.

Az érdeklődők nagy számából ítélve sok gyerek gondolkozik azon, hogy általános iskolai tanulmányait befejezve a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium debreceni intézményében szeretné elkezdeni középiskolai tanulmányait.