Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyílt nap a kadétprogram szolnoki, karcagi és jászapáti partneriskoláiban

Szöveg: Pálinkás Blanka önkéntes műveleti tartalékos főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. december 4. 12:38

A Honvéd Kadét Program (HKP) a hazafias- és honvédelmi nevelésen keresztül a hazához, a haza értékeihez való érzelmi kötődésre neveli a fiatalokat, valamint elősegíti a fizikai, érzelmi és szellemi felkészítésüket a haza védelmére. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Területvédelmi Zászlóalj mostanra már négy középiskolával kötött együttműködési megállapodást.

2022.11.30. HKP_nyilt 001

A területvédelmi zászlóaljak mint kapcsolattartó katonai szervezetek vesznek részt a partneriskolákkal történő kommunikációban, szakmailag támogatva és segítve az iskolákat. A zászlóalj 2021-ben csatlakozott HKP partneriskolái - Szolnokon a Magiszter Óvoda, Általános Iskola, Középiskola, Szakképző Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Fényes Adolf Szolnoki Tagintézmény, Karcagon a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium, Jászapátin pedig a Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium - idén egy-egy nyílt nap keretein belül fogadták a jövőre felvételiző, a honvédelmi ismeretek iránt érdeklődő diákokat.

2022.11.30. HKP_nyilt 003

A program részeként a zászlóalj honvédelmi neveléssel megbízott állománya minden helyszínen előadást tartott - többek között - a program ösztöndíjrendszeréről, a sportversenyeken való részvételi lehetőségekről, a kadétok igényeinek megfelelően szervezett szabadidős tevékenységekről. A diákok körében nagy sikert aratott a lézerlövészet és az újraélesztő baba, amely segítségével testközelből is megismerkedhettek az újraélesztés és az elsősegélynyújtás alapjaival.

2022.11.30. HKP_nyilt 002