Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyílt nap a Kratochvil debreceni telephelyén

Szöveg: KKHKK | Fotó: a szerző felvételei |  2024. október 16. 11:00

Nyílt napot tartott a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium. Az ősz folyamán az iskola többi telephelye is bemutatkozik, október 17-én Hódmezővásárhelyen, október 24-én Nyíregyházán, míg november 26-án Szolnokon várják nyílt napokkal az érdeklődőket.

202410_Debrecen_Kratochvil_nyílt_nap (5)

A debreceni nyílt nap megnyitóját az iskola alakuló terén tartották, ahol az intézmény igazgatója, Fekete András őrnagy köszöntötte a megjelent szülőket és érdeklődő diákokat. Az intézmény és az ott zajló oktató-nevelő munka bemutatása előtt arra kérte az érdeklődőket, hogy nyitott szemmel járják végig az egyes helyszíneket, és tegyék fel az esetleg felmerülő kérdéseiket is.

Külön kiemelte: ha hiteles képet szeretnének kapni az itt zajló életről, akkor a nyílt napon résztvevő oktatók mellett a növendékeket is kérdezzék. Valamennyien szívesen megosztják tapasztalataikat és élményeiket az érdeklődőkkel. A megnyitó részét képezte a 12. B osztály alaki bemutatója is.

Ezt követően több helyszínen párhuzamosan zajlottak bemutatók és előadások. Az iskola tornacsarnokában kialakított, folyamatosan megtekinthető standoknál az elektronika, a VR és a lézerpuska-lövészet világába nem csupán betekintést nyerhettek a diákok, hanem ki is próbálhatták azokat. A látványos cselgáncsbemutató mellett a hagyományőrzők bemutatói is népszerűnek bizonyultak.

Az iskola tantermeiben megtartott összefoglaló kiselőadásokon az intézmény bemutatása mellett a technikumi és gimnáziumi osztály eltérő képzési rendszerét és a nyelvtanulási lehetőségeket ismerhették meg az érdeklődők, valamint bepillantást nyerhettek a kollégiumi életbe is.

Azoknak pedig, aki még nagyobb távlatokban gondolkodnak, és már a katonai hivatás iránt is érdeklődnek, az udvaron a honvédség statikus bemutatói nyújtottak segítséget.