Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyíregyházán is csatlakoztak a 175 kilométeres kihíváshoz

Szöveg: MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság | Fotó: Honvédsuli Egyesület és az alakulat felvételei |  2023. április 6. 8:33

Egyedi megvalósítással csatlakoztak a fiatal és idősebb generációk közösen a Magyar Honvédség 175 kilométeres kihívásához. Helyi sportolók, iskolások diákok és kadétok katonai felvezetéssel futottak egy kilométert, így ezek összeadásával teljesítették szimbolikusan a távot, míg a nyugdíjas korosztályúak 175 perc sétával vették ki részüket a sporteseményből.

DSC_7070

Az ötletet Nagy Szabina helyi önkormányzati képviselő, a Gyermekekért, a Fiatalokért és a Családokért Közhasznú Egyesület elnöke, valamint Kertész József őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda vezetője találták ki közösen. Amíg a csaknem kétszáz fiatal, általános- és középiskolások, kadétok, valamint a Nyíregyházi Box Club sportolói katonai felvezetéssel közösen futottak egy kilométert, addig a nyugdíjasok 175 percig sétáltak a rendezvénynek otthont adó sóstói erdőben.

A rendezvényen az alakulat katonái mellett a jósavárosi és nyíregyházi polgárőrök, rendőrök is részt vettek. Volt egészségügyi tanácsadás, több játékos program, egy rendőrségi traffipax segítségével pedig azt is megtudhatták a fiatalok, hogy milyen sebességgel képesek sprintelni. Kertész József őrnagy a helyi sajtónak nyilatkozva beszélt arról, hogy a katonák életének mindennapjainak szerves része a mozgás. A futás a fizikai alkalmassági felmérésnek is fontos eleme.

A nyíregyházi 5. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda a résztvevő csoportoknak, egyesületeknek, kluboknak emléklappal köszönte meg, hogy csatlakoztak a Magyar Honvédség 175 éves fennállása alkalmából meghirdetett kihíváshoz.