Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Obama ellen kampányol a fegyverszövetség

Szöveg: klubradio.hu |  2008. július 2. 13:25

Óriási Obama-ellenes kampányba kezd az Országos Fegyver Szövetség, jelentette be a szervezet egyik igazatója, Chris Kox. Legalább 15 millió dollárt költenek majd kommunikációra, arról akarják meggyőzni a szavazókat, hogy Obama nem tartja tiszteletben a taláros testület napokban hozott, az alkotmány második kiegészítésében garantált jogokat.

Éves reklámköltségének csaknem a felét, 15 millió ollárt fog költeni Obama-ellenes kampányra az Országos Fegyver Szövetség, az NRA- jelentette ki a több mint 200 éves szervezet politikai kapcsolatokat felügyelő főnöke, Chris Kox.

Tévé- ráidócsatornákon, magazinokban, napilapokban tesznek közzé hírdetéseket és telefonon is felhívnak majd jópár ezer embert, hogy meggyőzzék őket arról: Barack Obama nem pártolja az alkotmány második kiegészítésében kimondott, minden embert megillető fegyvertartás jogát.

A demokratáknak minden elnök- és képviselői választás idején különösen ügyesen kell taktikázniuk, hogy ne idegenítsék el maguktól a fegyver- és a második alkotmánykiegészítést pártolókat. Legutóbb John Kerrynek, de azelőtt Al Gore-nak sem sikerült ebben csatát nyerni – mutatják a szavazói statisztikák.
A múlt héten hozott döntést a legfelsőbb bíróság az egyéni fegyvertartás alkotmányos jogáról, és egyben értelmezte is az erre vonatkozó, csaknem 200 éve érintetlen és homályos megfogalamzást az amerikai alaptörvényben.

Obama ennek kapcsán nagyon bölcsen fogalmazott, értésre adva, hogy tiszteletben tartja és nem fogja megmásítani a 2. alkotmánykiegészítést, azonban azt mégis hozzátette, hogy a hozzákapcsolódó törvényeket úgy kell módostani vagy inkább egyértelműsíteni, hogy ne kerülhessen illetétktelenek vagy terroristák kezébe fegyver.