Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ócsán vizsgáztak az altisztjelöltek

Szöveg: Tyavoda Attila főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2022. július 10. 11:18

Első alkalommal tartott kihelyezett 12 hetes altiszti alaptanfolyamot az MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központja az MH Ludovika Zászlóalj Ócsai Kiképző Bázisán, április 19. és július 8. között.

Ócsa_Acélkocka (1)

A tanfolyamot az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred (MH 2. TVE) szervezte, a vezető állomány az MH 2. TVE, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred, az MH Katonai Rendészeti Központ és az MH Anyagellátó Raktárbázis altisztjei közül került ki.

A tanfolyam háromnapos záróvizsgáján mintegy negyven altisztjelölt vett részt. A vizsga első napján – fokozott igénybevételnek tekinthető 35-36 Celsius-fokos hőmérsékletben – a raj szintű harcászat gyakorlatot megfelelő minősítéssel teljesítette az állomány. A második napon testnevelés és alaki módszertani bemutatókkal folytatódott a vizsgáztatás. A harmadik és egyben záró vizsganapon elméleti tudásukról tettek tanúbizonyságot az altisztjelöltek, tétel kidolgozás, előadás, visszakérdezés módszerével.

A vizsgáikat sikeresen végrehajtó katonák ezzel elindultak az altisztté válás útján, azonban további megmérettetések várnak még rájuk, hiszen előttük van még az altisztavatás ünnepi ceremóniája és a különböző szakmai képzések is.