Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olaszországban is megismerték a magyar virtust

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. július 8. 11:35

Immár ötödik alkalommal került megrendezésre 2008 július 5.-én Solbiate Olona helyőrségben, a NATO gyorsreagálású erők parancsnokságán az úgynevezett Nemzetközi nap.

A rendezvény célja, hogy könnyed baráti légkörben elmélyítse és tovább erősítse az alakulat nemzetközi közösségén belüli összhangot, valamint, hogy a parancsnokság bemutassa magát a civil szervezeteknek, a környékbeli érdeklődőknek és a közeli hozzátartozóknak.

A változatos eseménysorozatok keretein belül a törzsben dolgozó különböző nemzeteknek egyaránt lehetősége nyílt testközelből bemutatni a saját országuk jelképeit, egyes régióit, népviseleteit, jellegzetes ételeit, italait és néphagyományait az eseményre nagy számban látogatóknak.

1595878230
A parancsnokságon dolgozó magyar kontingens mind a 16 tagja is sajátos népviseletbe öltözve, örömmel látta vendégül az érdeklődőket a piros, fehér, zöld színekkel díszített sátraknál, ahol tájékoztató anyagokat osztottak szét és kóstolót kínáltak a magyar konyha egyedi ízeiből és a finom magyaros italokból.

A fesztivál központi programjának keretein belül a HONVÉD művészegyüttes szolgáltatta a talpalávalót a közönségnek, melynek ütemére a magyar tánccsoport fergeteges hangulatot varázsolt a színpadra. A műsor végeztével a tánccsoport tagjai a nézők közül többeket a színpadra invitáltak és táncház keretein belül mindenki gyakorlati tapasztalatot szerezhetett a változatos magyar táncokból.