Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Olvasni jó! - a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. szeptember 19. 11:35

Az elhúzódó koronavírus-járvány miatt 2020-ban és 2021-ben egyaránt elmaradt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál. Idén – szeptember 29. és október 2. között – azonban megtartják a nívós rendezvényt, amelyen ott lesz a HM Zrínyi Nonprofit Kft. részeként működő Zrínyi Kiadó is.

MH_2022_9

Két év kényszerszünetet követően ismét megrendezik a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált – igaz, nem a megszokottnak mondható tavaszi időpontban, hanem ősszel, 2022. szeptember 29. és október 2. között. Az esemény helyszíne ugyanakkor nem változott: a négynapos programsorozatnak a Budapest II. kerületében található Millenáris ad otthont. A könyvfesztiválon hagyományosan részt vesz a Zrínyi Kiadó is; standjuk a D épületben (standszám: D45) kap helyet, ahol kedvezménnyel árusított könyveket, kiadványokat, posztereket kínálnak a rendezvény látogatóinak.

Külön érdekesség, hogy a mostani, 27. könyvfesztivál díszvendége az a Szvjatlana Aljakszandravna Alekszievics belorusz író és oknyomozó újságíró lesz, akinek első, A háború nem asszonyi dolog című kötetét magyar nyelven a Zrínyi Kiadó jogelődje, a Zrínyi Katonai Könyv- és Lapkiadó jelentette meg 1988-ban. Az ukrajnai Sztaniszlavban (ma Ivano-Frankivszk) 1948-ban született neves szerző munkásságát 2015-ben irodalmi Nobel-díjjal ismerték el.

A Zrínyi Kiadó nemcsak a standján várja az érdeklődőket, hanem egy különleges programot is szervez: 2022. szeptember 30-án, író-olvasó találkozók keretében, történészek, szerzők, szerkesztők, illusztrátorok közreműködésével mutatja be a különböző témakörökben készült, illetve megjelenés előtt álló köteteit. 14-től 15 óráig az ifjúsági regények, valamint a gyermekkönyvek, 16.00–17.00 között pedig a hadtörténelmi, hadtudományi, honvédelmi, hadiipari, illetve missziós témájú művek kedvelői első kézből értesülhetnek az alkotások kulisszatitkairól. Az író-olvasó találkozókra a Millenáris Park Európa Pont nevű épületének konferenciatermében kerül sor.

További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 16-án megjelent számában!