Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

OMLT tapasztalat-feldolgozó konferencia

Szöveg: K. T. |  2012. március 26. 19:33

Az MH Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (MH OMLT) tevékenységéről szóló, MH Összhaderőnemi Parancsnokság-szintű  tapasztalat-feldolgozó konferenciát rendeztek március 21-én Székesfehérváron, az MH ÖHP Vezetési Főnökségén.

1595933407
A konferenciát Oláh József ezredes, az MH ÖHP vezetési főnöke nyitotta meg. Hangsúlyozta: a missziók támogatása nemcsak az Össszhaderőnemi Parancsnokság, hanem a teljes Magyar Honvédség kiemelt feladata. Ezt a feladatot támogatja a közelmúltban létrehozott műveleti tapasztalat-feldolgozó rendszer is.

„A missziókban keletkezett és megfogalmazott problémákat, valamint a sikeres, jól végrehajtott feladatokat mindannyiunk érdeke gyorsan megoldani, azokat feldolgozni, rögzíteni, egymás között megosztani és időben jelenteni a vezetők részére a gyors és megalapozott döntések meghozatala érdekében" – mondta az ezredes.

Korcsák Tibor mérnök alezredes, a konferencia moderátora bevezető előadásában aláhúzta:  a rendezvény a tapasztalat-feldolgozás folyamatának szerves része, egyik legfontosabb állomása. Hozzátette: azért szükséges ilyen  konferenciát szervezni, hogy időben, minél szélesebb körben legyenek a tapasztalatok a témához legjobban értő érintettek körében tisztázva és megosztva, emellett pedig az információk pontosítására is lehetőség adódik.

CímkékmisszióOMLT