Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Öngyilkos merénylő robbantott Kandahárban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. április 8. 12:32

Meghalt az afgán biztonsági erők hat tagja április 7-én, csütörtökön a déli országrészben fekvő Kandahár tartományban, miután öngyilkos merénylők és fegyveresek megtámadtak egy rendőrőrsöt.

Hán Mohammad Mudzsahid tartományi rendőrparancsnok elmondta, hogy az egyik öngyilkos merénylő mentőautósofőrnek adta ki magát, s azután hozta működésbe a nála lévő robbanóeszközt, hogy sebesült biztonságiakat raktak be egy – a mentőautók szokásos megkülönböztető jelzéseivel ellátott – gépkocsiba.

Zalmai Ajubi, a tartományi kormányzó szóvivője arról számolt be, hogy három merénylő felrobbantotta magát, egy negyedik támadó pedig tűzharcot vívott a rendőrökkel.

A támadás hírére az ázsiai országba vezényelt amerikai haderő Black Hawk helikoptereket és legalább nyolc páncélozott harcjárművet vezényelt erősítésként a megtámadott rendőrőrshöz, ahol több tucat afgán biztonsági küzdött a támadókkal.

Afganisztánban az elmúlt időben megszaporodtak a támadások és a merényletek, a tavaszi „hadiszezon" beköszöntével ugyanis a lázadók a szomszédos Pakisztánból átszivárognak Afganisztánba és hevesebb harctevékenységet folytatnak.