Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Önkéntes tartalékos katonák csapategészségügyi továbbképzése

Szöveg: Hardi Attila százados | Fotó: Hellán Andrea törzsőrmester |  2021. július 16. 7:18

A járványvédelmi feladatok csökkenésével az MH Egészségügyi Központ MH 86. Szolnok Helikopter Bázis Csapategészségügyi szolgálata megkezdte az ellátási területéhez tartozó személyi állomány egészségügyi kiképzését.

Tartalékos Eü továbbképzés

A helikopterbázis csapategészségügyi szolgálatának ellátási területéhez több olyan önkéntes tartalékos katona is tartozik, akik már egészségügyi szakvégzettséggel rendelkeznek. Ezek a katonák nagy érdeklődést mutattak a csapategészségügyi szolgálat tevékenysége iránt, hiszen az összetett rendszer sok elemében eltér az egészségügy más klinikai területeitől.

A szolnoki helikopterbázis csapategészségügyi szolgálata szorosan együttműködik az érintett katonai szervezetekkel, a támogató feladatok esetében a tervezésnél és a felkészülési időszak alatt is figyelembe veszi a katonai és egészségügyi eljárásrendeket.

Az egészségügyi végzettséggel rendelkező önkéntes tartalékos katonák a számos biztosítási feladat egyikéből, egy honvédelmi tábor egészségügyi biztosításának tervezését és a feladatra felkészülés lépéseit ismerték meg.

Tartalékos Eü továbképzés 2.

Az egynapos továbbképzésen részt vevő lelkes és nagy motiváltsággal rendelkező tartalékos katonák a jövőre vetítve már megfogalmazták azokat a szakmai irányokat, amelyeket meg szeretnének ismerni.

A foglalkozás csak az első lépése volt annak a szakmai együttműködésnek, ami a csapategészségügyi szolgálatot tovább erősíti.